Seminārs "Tauki uzturā - vērtīgi vai kaitīgi?"

LAT
Sestdiena, Novembris 30, 2019 - 10:00

Tauki uzturā – vērtīgi vai kaitīgi? Seminārs norisinās RSU MTIC Anniņmuižas bulvārī 26a

Semināra programma: 9.15-10.00 Reģistrācija

10.00-10.10 Ievadvārdi / Lolita Vija Neimane

10.10-10.40 Ketogēnā diēta epilepsijas ārstēšanā

                                Jurģis Strautmanis, bērnu neirologs, Bērnu klīniskās universitātes slimnīca

10.40-11.10  Holesterīns un sirds

                                Vita Vestmane, kardioloģe, interniste

11.10-11.20 Semināra atbalstītājs: Möller's zivju eļļa, Una Bekmane

11.20-11.50 Sarkanā palmu eļļa – nenovērtēts produkts

                                Andis Brēmanis, dietologs

11.50-12.20 Palmu eļļas sāga

Dita Lase, Veģetāra uztura skolas Vegus vadītāja, Gardais produktu ražotāja

12.20-12.40 Sertifikācijas jautājumi

12.40-13.20 Kafijas pauze

13.20-13.50 Zemūdens dzīļu piesārņojums mūsu pusdienu šķīvī

                                Ingus Pērkons, Zinātniskā institūta “BIOR “pētnieks

13.50-14.10 Semināra atbalstītājs: Patiesība par Iecavnieka eļļām

Sanita Celitane,  SIA Iecavnieks &CO ražošanas vadītāja

14.10-14.25 Kā niere taukos? Jeb pilnīgs sviests! pieredzes stāsts

Biruta Krastiņa

14.25-14.55 Tauki uzturā – pētījumu rezultāti

                                Kristīne Klaramunta-Antila, uztura speciāliste

14.55-15.15 Asociācijas jautājumi un semināra noslēgums

Semināru atbalsta: SIA Iecavnieks &CO, Möller's zivju eļļa, Sarkanā palmu eļļa “Carotino”, SIA Malevs (Sierštelles siers), Torņu ielas zefīrs

Seminārs tiek organizēts sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti. LDUSA biedriem un RSU studentiem un mācībspēkiem seminārs bez maksas. Pārējiem 20 EUR.

Reģistrācija semināram obligāta. Reģistrēties šeit: https://forms.gle/3JPXqX4UU1zFU1zL7